Cégünkről

Farkas Lajos és fia Árpád mint egyéni vállalkozó alapította a vállalkozást 1989-ben, bérfűrészelő üzemként, amelyben csupán egy gatter-fűrészgéppel történt a rönkfák feldolgozása. A Szombathely határában megvásárolt ingatlan jó lehetőséget biztosított a további bővítésekre.

Kitartó, szorgalmas munkával történt a fűrészüzem fejlesztése – épületek létesítésére, berendezések modernizálására került sor. Ennek eredményeképpen ma már automata gépsor szolgálja ki a gattert, a fafeldolgozás teljesen gépesítve történik.

Időközben a tevékenység is kibővült: lambéria-gyártásra, asztalosáru-előállításra és faáru-kereskedelemre terjedt ki. 2007 tavaszától pedig – az üzembe helyezett CNC-vezérlésű ácsszabászgéppel – komplett tetőszerkezetek és egyéb faszerkezetek gyártása vált lehetővé.

A cég az eltelt időszak alatt korszerű fafeldolgozó üzemmé fejlődött.

Jellemzők, cégfilozófia

Történetünkből is kitűnik, hogy a piaci igényekre való rugalmas reagálás, a folyamatos fejlődés üzleti stratégiánk alapja. A gyártás, az értékesítés, valamint a kiegészítő szolgáltatások állandó magas színvonalon tartására egyaránt hangsúlyt fektetünk. A minőségi gyártás alapját a megfelelő technológia, a korszerű gyártóeszközök, a szakértelem, a sok éves tapasztalat biztosítja. Az értékesítést a szakszerű, színvonalas kiszolgálás jellemzi. Kiegészítő szolgáltatásainknál ugyancsak a lelkiismeretes, gyors, precíz munkavégzésre törekszünk. Mindezt korrekt, megfizethető árakkal párosítjuk.

Technológia

A minőségi termékek előállításának elengedhetelen feltétele a megfelelő technológiai háttér. A jó minőségű, korszerű eszközök, berendezések biztosítják a megfelelő megmunkálási felületet és pontosságot, valamint a gyártás hatékonyságát. Az alábbiakban röviden bemutatjuk gyártástechnológiánkat.

Alapanyag

Az alapanyagként használt jó minőségű fűrészrönkök az őrségi erdőkből és a kőszegi hegységből származnak.

Megmunkálás, feldolgozás

A feldolgozás korszerű, nagyteljesítményű gépekkel történik. A kiemelt minőséget, valamint a feldolgozás nagy hatékonyságát a komplett fűrészipari gépsorokkal tudjuk garantálni. Telephelyünkön az áruk szakszerű tárolása is megoldott.

Műszárítás

A fűrészáru szárítását a tejes körűen automatizált, 30 m3-es szárítónkban végezzük. A szárítási kapacitásunk jelenleg teljesen összhangban van a termék előállítás ütemével, ezért bérszárítást nem tudunk vállalni.

Faanyagvédelem

A telepünkön üzembe állított impregnáló berendezés, és a jól bevált "Adolit" termékcsaládba tartozó impregnálószerek a faanyag nyugati technológiájú környezetbarát védelmét teszik elhetővé. Az automatikus vezérlésű berendezés biztosítja, hogy az áztatandó faanyag megfelelően legyen kezelve, vagyis az áztatási ciklusok száma, azok hosszúsága teljesen szabályozott, az oldat töménysége pedig folyamatosan ellenőrzött legyen.

Számítógépes tetőszerkezet-tervezés

A tervezéshez a Dietrich's cég számítógépes szoftverét használjuk, mely komplett tetőszerkezetek, faházak ill. bármely ácsipari munka megtervezésére alkalmas. A program - amellett, hogy a számítógép-vezérlésű gyártás alapjául szolgál - a szerkezet valósághű látványtervét is elkészíti, mely tetszőlegesen forgatható és jól bemutatja a kész szerkezetet valamint a megmunkált szerkezeti elemeket (csapolásokat, szarufavég kialakítást stb.) egyaránt.

CNC-vezérlésű tetőszabászat

A tetőszerkezetek gyártását automata, számítógéppel vezérelt gépsorral végezzük. A CNC-vezérlésű Hundegger ácsszabászgép segítségével 0,1 mm pontossággal tudjuk megmunkálni a különböző alkatrészeket, amikből felépülnek szeglemezes-, illetve előregyártott tetőszerkezeteink.

Referenciáink

Tovább