Előregyártott tető

Hazánkban az ács szakma nagyobbik része még mindig a hagyományos módszerrel dolgozik – azaz a szakember az építkezés helyszínén szabja le megfelelő méretre a tartóelemeket, alakítja ki a csapokat, furatokat, lapolásokat. Ugyanakkor már nálunk is elérhető a – hagyományos eljárással szemben sok előnnyel bíró -, Nyugat-Európában pedig általánosan és sikerrel alkalmazott technológia, melynek lényege, hogy az építési helyszínre a számítógéppel tervezett és készre gyártott, méretezett elemek kerülnek.

Az előregyártott tetőszerkezet előnyei

Személyre szabott tervezés

A számítógépes modellezésnek köszönhetően, a megrendelő előre látja a megvalósuló szerkezetet, így az esetleges változtatások, korrekciók még a gyártás előtt elvégezhetők.

Változatos és esztétikus kialakítás

Szinte bármilyen típusú ácsszerkezet elkészítésre kerülhet, a legkülönfélébb méretű elemekből; és olyan felületek és kiképzések is kialakíthatók, melyeket kézi munkával nem vagy nehezen lehetne létrehozni.

Precíz gyártás

A számítógépes vezérlésű gép 0,1 mm pontossággal végzi a megmunkálást, így az összeállításkor minden szerkezeti elem garantáltan illeszkedni fog.

Optimális anyagfelhasználás

Nincs többletanyag kiszállítás a helyszínre. Nem keletkezik hulladék az összerakásnál, így tiszta és rendezett marad az építési terület a szerkezetállítás után

Hatékony összeszerelés

A helyszíni összeépítés kevesebb munkát igényel, és lényegesen lerövidíti a kivitelezés időtartamát – így időt és pénzt takaríthat meg az építtető, a kivitelező.

Maximális védelem

A kész elemek teljes felülete faanyagvédő szerrel impregnált – míg helyszíni szabás esetén a vágott felületek védőanyag nélkül maradnának, vagy bevonásuk plusz munkát jelentene.

Felkeltettük érdeklődését? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kapcsolattartó: Farkasné Hári Beáta

Tervezés

Számítógépes tervezés hozott tervrajz vagy elképzelés alapján

A tetőszerkezetek tervezését a Dietrich’s cég kimondottan erre a célra kifejlesztett, speciális számítógépes szoftvere segítségével végezzük. A tetőkön kívül faházak, pergolák, ill. bármely ácsipari munka megtervezését is vállaljuk.

Háromdimenziós látványterv

A fent említett szoftver óriási előnye, hogy segítségével Ön nem csak a bonyolult szerkezeti rajzokat láthatja, hanem a szerkezet valósághű látványtervét is megtekintheti, virtuálisan körbejárhatja, így még a gyártás előtt eldöntheti, hogy megfelel-e az elképzeléseinek.

Gyártás

Gyártás CNC-vezérlésű ácsszabász géppel

A megtervezett szerkezet legyártását a mai legkorszerűbb technológia segítségével végezzük. Ehhez egy automata, számítógép-vezérelt gépsorral rendelkezünk.

A gyártás minden egyes elem készre munkálását jelenti. Ennek során a pontos méretre vágás mellett a furatok, bemarások, csapok is kialakításra kerülnek.

A CNC-vezérlésű, Hundegger ácsszabászgép 0,1 mm pontossággal dolgozik a megmunkálás során. Ezért Ön biztos lehet abban, hogy az összeállításkor minden szerkezeti elem pontosan illeszkedik majd, az egyszerűtől a legbonyolultabb szerkezeti kapcsolódásokig.

A helyszíni összeállítás megkönnyítésére a gyártás során minden egyes alkatrész egyedi sorszámot kap.

Dolgozunk gyalult és fűrészelt felületű anyagból egyaránt, kívánságának megfelelően.

Helyszíni kivitelezés

Cégünk a tervezés és a szerkezet leszabásán kívül a szerkezet összeállítását, a helyszíni kivitelezést is vállalja. A helyszínre szállított rakatokban lévő sorszámozott darabok és az összeállítási rajz alapján a vázszerkezet gyorsan felépíthető.

Ezen technológiák segítségével akár 4-5 nap alatt is elvégezzük a ránk bízott munkát, a tervezéstől az összeszerelésig!

További információ és árajánlatkérés esetén keressen minket bizalommal.

Kapcsolattartó: Farkasné Hári Beáta

Referenciáink

Tovább