Támogatás

Cégünk a faárut szárító hőkabin kazánjának cseréjére pályázati támogatást nyert. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Pályázat kódszáma:

KEOP-4.2.0/A09-2010-0044


Projekt leírása:

A projektünk célja, hogy az általunk termelt faárut szárító hőkabin kazánját egy olyan faaprítékot felhasználó kazánra cseréljük, mellyel nemcsak az energiaköltségünk fog érezhetően csökkenni, hanem a környezetünket sem terheljük a szükségesnél nagyobb mértékben.

A beruházásunkat megelőzte a szárítási technológia energetikai auditja, melynek megállapítása az volt, hogy a tervezett beruházásunk jól átgondolt és indokolt. A projekt segítségével évente mintegy 61,6 T üvegházhatású gáz képződését akadályozzuk meg, illetve kb. 900 GJ energiát állítunk elő megújuló energia felhasználásával. Úgy gondoljuk, hogy a klímaváltozás megakadályozásáért mi is tehetünk valamennyit, és ezzel a beruházással példát is mutatunk a versenytársainknak, hiszen nemcsak a fűtési energiát állítjuk elő megújuló energiaforrásból, hanem a telephelyünkön keletkező hulladékfát használjuk fel energetikai célból.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:

FARKAS-FA Faipari Kft.
9700 Szombathely, Erkel F. u. 60.


A pályázat közreműködő szervezete:

Energia Központ Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci u. 45.

www.energiakozpont.hu

www.nfu.hu

© Farkas-Fa Faipari Kft. Minden jog fenntartva